info@brondy.nl | +31 6 232 876 05

CHATEAUFORM – Landhuis Mariënheuvel

CHATEAUFORM

Bureau: E.S.T.I.D.A.
Locatie: Heemstede
Opdrachtgever: Chateauform
Oplevering: 2021

Fotografie: Fabien BARRAU

Een seminar hotel voor een Franse opdrachtgever. Het eerste Chateauform kasteel in Nederland, gevestigd in een voormalig klooster in Heemstede.
Een project, waar ik bijna 6 jaar aan gewerkt heb. Vanaf de pitch waarbij ik de opdracht gewonnen heb tot het begeleiden van de bouw tot en met de realisatie ben ik betrokken geweest bij dit complexe, maar uitdagende project.

Het totale complex bestaat uit 3 gebouwen, die verbonden zijn met elkaar. Als concept hebben we er voor gekozen om Nederlandse kunst als rode draad toe te passen in de verschillende bouwstijlen van de drie gebouwen. Van de oude meesters in het 17 -eeuwse stijl gebouwde hoofdgebouw, waar de meeting rooms zijn vernoemd naar kunstenaars uit de gouden eeuw. In het jaren 30 gebouw en de kerk die omgebouwd is tot restaurant zijn de ruimtes vernoemd naar Artiesten uit de art Deco stijl en het realisme zoals Berlage. En tenslotte in het jaren 60 gebouw naar kunstenaars uit stromingen zoals Cobra art. Alle ruimtes verwijzen naar deze kunst en kustenaars, zelfs de kamers waar de gasten overnachten.