info@brondy.nl | +31 6 232 876 05

THE FACULTY CLUB

This is custom heading element

Bureau: E.S.T.I.D.A
Locatie: Wageningen
Opdrachtgever: WUR
Oplevering: 2022
Fotografie : x

Het gebouw Omnia op de campus van Wageningen University & Research (WUR) opent in het voorjaar en is ontworpen als ‘paviljoen in het groen’. Bij  E.S.T.I.D.A. ontwierpen wij het horecagedeelte “The Faculty Club”. Wij voegden luxe toe aan de natuurlijke uitstraling van het gebouw.

De Faculty Club wordt het horecagedeelte van het nog te openen gebouw Omnia, een ontmoetingsplek op de campus in Wageningen. “Een campusrestaurant is geen commercieel restaurant”, benadrukt WUR-locatiemanager Rolf Heling. “Een tafeltje reserveren om the latest hotspot van Wageningen te ontdekken is niet mogelijk. Het is een ontmoetingslocatie waar gasten van de WUR en de campuscommunity elkaar treffen.” In het multifunctionele, flexibel in te richten complex Omnia zullen onder andere academische plechtigheden (promoties) plaatsvinden en symposia gehouden worden. Het is daarmee het nieuwe visitekaartje van WUR. Het totale complex bestaat uit drie houten paviljoenen met in het midden het restaurant.

De organische en ronde vormen zijn geïnspireerd op de natuur, het groen is hier ook dominant aanwezig, Als centrale eyecatcher hebben we gekozen voor een vaste opstelling in de vorm van een tuin met terrassen. Daaromheen zijn de gekozen objecten flexibel te verschuiven zodat het interieur is aan te passen aan een evenement. Voor de realisatie van het totale gebouw zijn natuurlijke materialen gebruikt die in een meer ranke en luxe uitvoering ook voor het restaurant gebruikt zijn, voor een elegante en warme uitstraling.”